V Kranju po mesni aferi še podkupovanje s čevapčiči

Boštjan Trilar kazensko ovadil Mohorja Bogataja, zaradi domnevne nepravilnosti zahteva razveljavitev predčasnega glasovanja.

Objavljeno
15. oktober 2014 22.23
Kranj volitve
Marjana Hanc, Kranj
Marjana Hanc, Kranj

Kranj - Predsednik stranke Več za Kranj (VZK) in kandidat za župana Boštjan Trilar je danes policiji kazensko ovadil organizatorja kampanje svojega tekmeca Mohorja Bogataja zaradi domnevnega podkupovanja za udeležbo na predčasnem glasovanju ter zahteval prekinitev in razveljavitev predčasnega glasovanja.

Postopek je, kot je pojasnil Boštjan Trilar, potekal tako, da je hostesa pri stojnici Mohorja Bogataja na Slovenskem trgu, nedaleč od volišča, ki je v občinski stavbi, mimoidočim obljubljala čevapčiče, če gredo volit predčasno.

»Gospodična, iz Stranke za napredek krajevnih skupnosti, je pričo, ki nam je to zaupala, pospremila do vhoda na volišče, ji izročila kupon oziroma letak za čevapčiče in ji prišepnila, naj obkroži dvojko. Ta letak velja za eno porcijo čevapčičev v restavraciji Center in ta je v lasti Bogatajevega svetovalca Milana Podgorška,« je izjavil Boštjan Trilar.

Pripomnil je, da gre za podkupovanje in da so se tako ostro odzvali, ker je na letaku navedeno, da je čevapčiče mogoče dobiti do 24. oktobra, torej tudi na volilno nedeljo.

Na vprašanje, ali je kaj podobnega opazil na predčasnem glasovanju v prvem krogu, ki se ga je tudi sam udeležil, je Trilar odgovoril, da ne. »Naša stranka VZK je imela stojnico na istem mestu, kjer jo imamo danes, in res so naše hostese pozivale ljudi, naj gredo volit in so jih tudi pospremile do volišča. Po opozorilu občinske volilne komisije, da to ni dovoljeno, mimoidočih niso več spremljale na volišče,« je pojasnil Trilar.

Bogataj gost v Centru

Mohor Bogataj
, ki je organizator svoje kampanje, je zanikal, da bi delil čevapčiče. »Na stojnicah je samo propagandni material in moj program. Blizu občine je gostinec res odprl lokal in očitno delil letake za degustacijo, vendar na njih ni napisano, naj se voli zame,« je dejal. Samo ovadbo pa je komentiral, da »mu je žal, da se Trilar ni ovadil tudi sam, ker so njegovi privrženci v prvem krogu delili letake, na katerih je bilo napisano, da ko volijo zanj, dobijo darilo.«

Prav v omenjeni restavraciji Center na Stritarjevi 5 je župan Bogataj v preteklosti že večkrat čakal volilne izide (le imenovala se je drugače kot zdaj), nazadnje 5. oktobra, in jih bo tudi 19. oktobra. To nam je potrdil tudi njegov svetovalec Milan Podgoršek. Zatrdil je, da z deljenjem čevapčičev nima nič. Na vprašanje, zakaj je na spletu v zvezi s to restavracijo omenjeno njegovo podjetje Pro commerce, pa je Podgoršek odvrnil, da z njo nima nič in da jo je kupil gostinec Zoran Zec s Planine, ki izvaja svojo promocijo.

Stranka VZK je občinsko volilno komisijo obvestila tudi, da sta bila danes na volišču v občinski stavbi dva Bogatajeva zaupnika, čeprav bi bil lahko le eden. O tem, ali bo komisija ukrepala, danes odgovora še nismo dobili.