Županskemu kandidatu Štefanu Čelanu grozijo s smrtjo

Čelan je prepričan, da so grožnje povezane z volitvami in tekmecem v bitki za županski stolček Miranem Senčarjem.

Objavljeno
13. oktober 2014 12.09
S. P., Delo.si, STA, Franc Milošič, Ptuj
S. P., Delo.si, STA, Franc Milošič, Ptuj
Ptuj − Ptujski župan Štefan Čelan se teden dni pred drugim krogom županskih volitev sooča z grožnjami. Neznanci so ga nadlegovali tudi minulo noč. V izjavi za STA je danes županski kandidat povedal: »Tam nekje po četrti uri sem slišal ropot pred vhodom. Ko sem prišel po stopnicah, sem na hodniku našel razbito steklo in dve granitni kocki. Na vratih je bila moja slika, vanjo zapičen nož, na steni pa grafit z rdečo barvo 'Čelan mrtev si'.«

Z grožnjami je takoj seznanil policijo. Kot so pojasnili na Policijski upravi Maribor, so bili na kraj dogodka napoteni policisti in kriminalisti, ki opravljajo ogled kraja dejanja. Ker kriminalistična preiskava in zbiranje obvestil še potekata, več informacij za zdaj ne dajejo. Čelan je za opoldne sklical tiskovno konferenco, ko bo morda znenaga kaj več o nočnem dogajanju in grožnjah.

Čelan krivdo pripisal Senčarju

Čelan je prepričan, da so grožnje povezane z volitvami. »Do zdaj so bile vse tri volilne kampanje vsaj približno civilizirane. Kar se počne v tej volilni kampanji, pa je preseglo vse meje zdravega okusa,« je bil ogorčen in dodal, da so neznanci uničevali tudi njegove volilne plakate.

Posredno je pri tem krivdo za grožnje pripisal tekmecu v bitki za županski stolček Miranu Senčarju, ki pa tovrstna dejanja ostro obsoja. »Žalosti me, da se je v zadnjih tednih predvolilna kampanja sprevrgla v osebno diskreditacijo in obračunavanje. Strasti na Ptuju je treba nujno umiriti, saj bo po volitvah treba sesti za skupno mizo in delati v dobro mesta in njegovih prebivalcev,« je sporočil Senčar in Čelanu predlagal, da žaljivi grafit skupaj prepleskata.

Štefan Čelan je na čelu ptujske občine že tri zaporedne mandate in letos ponovno kandidira. V prvem krogu se je z enim samim glasom zaostanka uvrstil na drugo mesto za podjetnikom Miranom Senčarjem, s katerim se bosta v nedeljo pomerila v drugem krogu.