Virant o Pavlihi: Izstop je njegova legitimna pravica

Gregor Virant je dejal, da ni nikakršnih zamer med njim in Markom Pavliho, imata le drugačna stališča.

Objavljeno
16. januar 2012 14.22
Posodobljeno
16. januar 2012 14.22
Mo. B., Delo.si
Mo. B., Delo.si

Ljubljana - Marko Pavliha ima pač drugačno stališče, ki ga je že večkrat izrazil, izstop pa je njegova legitimna pravica, je Pavlihovo odločitev, da izstopi iz Liste Virant, komentiral njen predsednik Gregor Virant. Kot je še dodal, ni nobene zamere, poroča Slovenska tiskovna agencija.

Virant je Pavlihov izstop iz stranke komentiral ob robu današnjih posvetovanj s predsednikom republike Danilom Türkom. Kot je dejal, sta se s Pavliho danes že pogovarjala. »Nobene zamere ni, ne z moje ne z njegove strani. Odločil se je pač, da gre po svoji poti,« je še povedal Virant.

Marko Pavliha, eden od ustanovnih članov Državljanske liste Gregorja Viranta, je iz stranke izstopil danes.

»Ker še vedno verjamem v vrednote, iz katerih je vzklila državljanska lista, vam želim vse dobro in predvsem povratek na državotvorno, sredinsko, sodelovalno, povezovalno in vsestransko etično pot, ki smo jo skupaj zakoličili na samem začetku našega političnega nastanka,« je zapisal v dopisu, s katerim je sporočil svojo odločitev. Slednje sicer podrobneje ne razlaga, ker je, kot piše, razvidna iz njegovih dosedanjih stališč glede »(ne)spoštovanja demokratične abecede«.

Pavliha je sicer že v začetku januarja vodstvu stranke ter njenim poslancem poslal elektronsko pismo, v katerem je bil kritičen do ravnanja stranke po volitvah in predlagal, naj se stranka pridruži koaliciji predsednika Pozitivne Slovenije Zorana Jankovića. V pismu je med drugim ocenil, da se stranka v zadnjem mesecu ne more pohvaliti z najbolj državotvorno, sodelovalno, nesebično in pristno sredinsko držo, razen morda konstitutivne seje DZ.

Pavliha je bil tudi edini član sveta stranke, ki decembra na seji sveta ni podprl sklepa, da bo stranka nadaljevala s pobudo za oblikovanje vlade narodne enotnosti in se o koaliciji pogajala tako z Jankovićem kot predsednikom SDS Janezom Janšo, še piše STA.