Tojnica znova onesnažena

Živelj v potoku Tojnica na Vrhniki je znova prizadelo onesnaženje. Iz reke so že potegnili okoli sto mrtvih rib.

Objavljeno
09. april 2018 22.27
Predsednik RD Vrhnika Vladimir Mikec o posledicah požara v Kemisu. Na Vrhniki 18.7.2017[Vladimir Mikec.Tojnica.ljubljanica.Kemis.ekološka katastrofa.Vrhnika]
A. S. H., STA
A. S. H., STA
Vrhnika - Živelj v potoku Tojnica na Vrhniki je znova prizadelo onesnaženje. Kot je povedal predsednik ribiške družine Vrhnika Vladimir Mikec, je potok tokrat onesnažen v toku višje od tovarne Kemis, voda je rjava in smrdi, iz nje pa so že potegnili okoli sto mrtvih rib.

Nekaj pred 17.30 so ob Poti na Tojnice v občini Vrhnika občani opazili onesnaženje potoka in manjši pogin rib. Posredovali so gasilci z Verda, ki so pregledali strugo potoka ter na petih lokacijah vzeli vzorce. »Na kraju so bili tudi policisti in mobilni ekološki laboratorij ELME, ki so vzeli vzorce in jih dali v nadaljnjo analizo. O dogodku je bila obveščena pristojna ribiška družina in predstavnik Civilne zaščite občine Vrhnika,« še piše na spletni strani ribiške družine.

Kot je dejal Mikec, so pristojne službe še vedno na terenu, vzrok onesnaženja pa za zdaj še ni znan.

Potok Tojnica je bil pred slabim letom dni katastrofalno onesnažen, ko so se ob požaru v tovarni Kemis vanj stekle gasilne vode, onesnažene s kemikalijami.

Preberite še: