Triglav z nagrado za akcijo Očistimo gore

Slovenska ekološka akcija prejela mednarodno komunikacijsko nagrado. V finalu tudi Weleda in Philips.

Objavljeno
17. september 2012 17.42
bmo_hribi
Ba. Pa., gospodarstvo
Ba. Pa., gospodarstvo

Ljubljana - Zavarovalnica Triglav je za ekološko akcijo Očistimo gore prejela mednarodno komunikacijsko nagrado Digital Communication Awards v kategoriji Korporativne družbene odgovornosti. Nagrado na področju spletnega komuniciranja vsako leto podeljuje berlinska Univerza uporabnih znanosti Quadriga.

Zavarovalnica Triglav je v okviru akcije Očistimo gore v treh letih med planince razdelila preko 80.000 vrečk, s katerimi je opremila več kot 40 gorskih domov in postojank. Poleg mobilne aplikacije za spremljanje količine pobranih smeti v letošnjem letu načrtujejo tudi aplikacijo Gorski priročnik, ki bo planince seznanila z napotki za varnost, v pomoč pa jim bo predvsem pri reševanju kriznih situacij, in sicer s klicem v sili ali SMS sporočilom.

Vseslovenska ekološka akcija Očistimo gore ima v tretjem letu izvajanja že več kot 20.000 privržencev na svojem Facebooku profilu. »Veseli nas, da so sodobni komunikacijski pristopi, kot sta uporaba družabnih omrežij in mobilna aplikacija za spremljanje količine pobranih smeti, ki smo jih zasnovali z namenom spodbujanja čiščenja gora, prepričali tudi mednarodno strokovno javnost. Akcija Očistimo gore se je s tem uvrstila ob bok najboljšim projektom na področju korporativne družbene odgovornosti v Evropi,« je povedala Urša Manček, pomočnica predsednika uprave Zavarovalnice Triglav, ki se je v Berlinu udeležila podelitve nagrad.

Digital Communication Awards je prva nagrada na področju odnosov z javnostmi in komuniciranja v Evropi, ki posebej izpostavlja izjemne dosežke na področju spletnega komuniciranja. Žirija, ki jo sestavlja 30 mednarodnih strokovnjakov na področju komuniciranja, je akcijo Očistimo gore ocenila kot najboljši projekt v kategoriji Korporativne družbene odgovornosti. Med tremi finalisti za glavno nagrado sta bila poleg Zavarovalnice Triglav še švicarsko kozmetično podjetje Weleda in nizozemski Philips.