Kemis, »velika pridobitev za Slovenijo«

Kako sta prvi mož Gorenja Franjo Bobinac in minister za okolje Karl Erjavec odpirala investicijo leta 2009 na področju okolja.

Objavljeno
24. maj 2017 18.06
A. M.
A. M.

Vrhnika - Ko je podjetje Kemis leta 2009 na Vrhniki odprlo nov, tehnološko sodoben center za predelavo in odstranjevanje nevarnih odpadkov, sta slavnostni trak prerezala tedanji minister za okolje in prostor Karl Erjavec in predsednik uprave Gorenja, stoodstotnega lastnika Kemisa, Franjo Bobinac. Na arhivskem videoposnetku si lahko ogledate, kaj sta povedala o projektu, ki ga je Erjavec označil za najpomembnješo investicijo v Sloveniji na področju okolja tega leta.

Minister, ki danes vodi slovensko diplomacijo, se je, kot je takrat zapisala naša kolegica Karmen Lugarič, ob otvoritvi tudi pošalil: »Kot minister že dlje časa sodelujem z Gorenjem, ampak je to sodelovanje vedno nevarno.« Prvič je namreč sodeloval z Gorenjem kot obrambni minister pri izdelavi in dobavi patrij, v drugo pa na področju nevarnih odpadkov. Nedavna katastrofa v Kemisovem centru na Vrhniki kaže, da so bile njegove besede vizionarske.