Pogorela že druga kandidatka Jasne Gabrič za RRAZ

Po »padcu« kandidatke za v. d. direktorice RRAZ, padla še kandidatka za svet RRAZ.

Objavljeno
22. december 2015 20.27
Polona Malovrh
Polona Malovrh

Zasavci nimajo sreče z novo razvojno agencijo (RAAZ). Trboveljski županji Jasni Gabrič se je v tednu dni ponesrečil že drugi manever, s katerim si v RRAZ prizadeva nastaviti svoje, četudi ne najbolj kompetentne in strokovne ljudi. Tokrat je njeno kandidatko za svet RRAZ Leano Tomić spodneslo tajno glasovanje dveh tretjin svetnikov, med njimi tudi koalicijska SMC.

Gabričevi sta se v dveh tednih zalomili že dve kadrovanji v RRAZ. Na ponedeljkovi seji občinskega sveta je v svet RRAZ, v kagterem Trboveljčanom pripadata dve mesti, predlagala direktorico občinske uprave, pravnico Uršo Poznič Goršek in svetnico s svoje liste Leano Tomić. A njen predlog, da glasujejo o "paketu", je pogorel.

Večina svetnikov se je strinjala z opozicijsko svetnico Saro Sotlar iz SDS, da glasujejo tajno in o vsaki kandidatki posebej. S tem, pravijo v SDS, so naredili uslugo tistim svetnikom, ki bi zaradi svojega glasovanja tvegali morebitne povračilne ukrepe politike, s katero so sicer sklenili povolilno koalicijo; to sta SMC in Desus.

Medtem ko je Pozničevo podprlo petnajst svetnikov od 26, je Tomićeva dobila le osem glasov - z izjemo dveh so zanjo očitno glasovali le strankarski kolegi. Gabričeva bo novo ime poiskala do naslednje seje.

Tudi za Tomićevo je poskus, priti v svet RRAZ, že drugi neuspeh v dobrem tednu. Tomićeva je prejšnjo sredo člane trboveljskega kviaza presenetila, ko je pripeljala kandidatko za v.d. direktorice RRAZ Tino Petrič. Kot svojo favoritko jo je podpirala tudi Gabričeva. A kandidatka si je v "odmoru" med zaslišanjem na trboveljskem in zagorskem kviazu premislila. RRAZ je tako ostala brez v.d. direktorja, Zasavci pa z januarjem brez delujoče agencije. Ta bo sicer imela osemčlanski svet: šest bo predstavnikov občin ustanoviteljic, eden bo predstavnik zaposlenih, osmega pa bo imenoval svet zasavske regije na podlagi javnega poziva oziroma na predlog zainteresirane javnosti.

V Zagorju so v ponedeljek brez težav izglasovali svoja predstavnika v svet RRAZ. To bosta Simona Klukej iz stranke Zagorje gre naprej in Gašper Koprivšek iz SMC.