Alenka Bratušek oblikuje novo stranko

Izstopi iz PS se nadaljujejo. Bratuškova: Bilo bi preveč enostavno, da bi zdaj dvignili roke in odšli iz politike.

Objavljeno
05. maj 2014 13.31
Posodobljeno
05. maj 2014 13.31
PS - Izjava za javnost
An. B., notranja politika, De. P., Ni. Č.,Delo.si
An. B., notranja politika, De. P., Ni. Č.,Delo.si

Ljubljana − Nova stranka, ki še nima imena, bo nastopala na predčasnih parlamentarnih volitvah, je povedal Jani Möderndorfer, dosedanji vodja poslanske skupine PS, ki je iz stranke izstopil prejšnji teden. Prepričan je tudi, da bi bila njihova stranka na volitvah lahko uspešnejša od Jankovićeve PS.

Tudi premierka v odstopu Alenka Bratušek je za Reuters na srečanju OECD med vrsticami potrdila, da razmišljajo o ustanovitvi svoje stranke. »Najprej se bom pogovorila s svojimi kolegi, ki podpiramo isto stvar. Verjetno bi bilo preveč enostavno, da bi po vsem tem kar dvignili roke in odšli iz politike,« je dejala.

Möderndorfer je napovedal, da se bo stranka na volitvah poskušala povezati z različnimi civilnodružbenimi gibanji. V zadnjem času se je veliko ugibalo tudi o povezovanju z Mirom Cerarjem in Igorjem Šoltesom. Möderndorfer je takšnemu povezovanju naklonjen, za odgovor, ali se bodo res povezali, pa je po njegovem še prezgodaj.

Izstopi iz Pozitivne Slovenije se medtem nadaljujejo, poslavljata se še: dosedanja podpredsednika stranke Maša Kociper. Robert Golob, vidni član PS, in Aleš Čerin, dosedanji tesni sodelavec Zorana Jankovića, sta izstopila iz vseh organov stranke, medtem ko v stranki še ostajata.

Pri Jankoviću za zdaj ostaja še tretja podpredsednica PS Melita Župevc. Iz stranke je izstopil še Zoran Bosančić, predsednik Prihodnosti Slovenije, podmladka PS.

Potem ko je poslansko skupino PS že prejšnji teden zapustilo 12 poslancev, se jim je danes, kot že omenjeno, pridružila še Maša Kociper. Ti so v parlamentu že začeli ustanavljati deveto poslansko skupino − skupino nepovezanih poslancev −, ki bo, kot je danes povedal predsednik DZ Janko Veber, ustanovljena po sredinem kolegiju pri predsedniku DZ.