Alenka Bratušek pri papežu Frančišku

Sogovornika sta posebno pozornost namenila prihodnosti mladih in upanju.

Objavljeno
13. junij 2013 15.48
VATICAN-SLOVENIA-POPE-BRATUSEK
R. D., Delo.si
R. D., Delo.si
Premierka Alenka Bratušek je zaključila dvodnevni obisk Italijanske republike in Vatikana. Danes je predsednico vlade papež Frančišek sprejel na zasebni avdienci, srečala pa se je tudi z državnim tajnikom kardinalom Tarcisiem Bertonejem, so sporočili iz kabineta predsednice vlade.

Predsednica vlade se je s papežem Frančiškom srečala v luči poglobitve in krepitve odnosov med državama. Slovenija si želi nadaljevanja dialoga in sodelovanja na vseh ravneh in dobrim odnosom s Svetim sedežem pripisuje velik pomen. Sogovornika sta posebno pozornost namenila prihodnosti mladih in upanju.

Predsednica vlade mag. Alenka Bratušek je pojasnila, da se veseli tudi multilateralnega sodelovanja in da si tudi v bodoče želi sodelovanj v okviru različnih multilateralnih forumov. Premierka Bratuškova je ob koncu obiska papeža Frančiška povabila v Slovenijo.

Kot so sporočili iz tiskovnega urada Svetega sedeža, so bili pogovori slovenske premierke v Vatikanu prisrčni in so potrdili dobre odnose med Svetim sedežem in Slovenijo, povzema italijanska tiskovna agencija Ansa.

»Potrjena je bila skupna pripravljenost za nadaljevanje konstruktivnega dialoga o dvostranskih vprašanjih, povezanih z odnosi med cerkveno in civilno skupnostjo, s posebno pozornostjo na zgodovinskem prispevku Katoliške cerkve v življenju države in na pomenu zaščite verske svobode za harmoničen razvoj slovenske družbe,« so zapisali v sporočilu za javnost tiskovnega urada.

Ustavili so se tudi pri izzivih, s katerimi se Slovenija »sooča v času gospodarske krize, in pri pomoči, ki jo lahko katoliška skupnost v sodelovanju z državnimi ustanovami nudi pri socialni podpori prebivalstvu in pri izobraževanju mladih«, so še sporočili iz tiskovnega urada Svetega sedeža.

S pogovori v Vatikanu je premierka zaključila dvodnevni obisk v Italiji in Vatikanu. Popoldne se bo v Ljubljani predvidoma že udeležila redne tedenske seje vlade, poroča STA.