Aleš Primc aktivno v politiko z Gibanjem za otroke in družine

Koalicija za otroke gre se bo pod imenom Gibanje za otroke in družine aktivno vključila v politiko.

Objavljeno
26. maj 2016 13.39
Gibanje za otroke in družine
S. H., Š. P., STA
S. H., Š. P., STA

Ljubljana − Aleš Primc je danes pred državnim zborom predstavil novo politično stranko oziroma, kot pravi sam, gibanje, ki se imenuje Gibanje za otroke in družine. Tako je uresničil svoje napovedi iz decembra lani po referendumu.

Kot je danes povedal vodja iniciativnega odbora Primc, nameravajo v prvi vrsti delovati kot gibanje. Če jim bo to olajšalo nastop na volitvah, pa bi se lahko preoblikovali tudi v stranko. Pripravljeni so sodelovati z vsemi strankami, pravijo, da nagovarjajo tako desne kot leve volivce in da so otroci tako levi kot desni.

Za preoblikovanje iz Koalicije za otroke gre, ki je bila bolj civilnodružbene narave, v gibanje so se po njegovih besedah odločili, ker računajo, da se bodo na ta način lažje pogovarjali s politiko. »Politika v Sloveniji namreč nima nobene želje po dialogu ali sodelovanju,« je dejal.

Proti splavu in evtanaziji in za služenje vojaškega roka

Kot je razvidno že iz imena gibanja, v središče postavljajo otroke in družine in tako so predstavili tudi programsko deklaracijo. Primc je med vrsticami povedal, da se zavzemajo proti splavu in evtanaziji. Prav tako želijo spomniti, da v Sloveniji obstajata dva spola, moški in ženski. Gibanje za otroke in družine bi ponovno uvedlo obvezno služenje vojaškega roka.

Velik pomen pripisujejo gospodarstvu in se zavzemajo za njegov zagon, saj z novimi delovnimi mesti državi ne bi bilo treba plačevati socialnih transferjev.

Pred parlamentom se je zbralo približno dvajset njihovih podpornikov, med navzočimi je bilo opaziti tudi Metko Zevnik in nekdanjo pomembno članico SDS Angelco Likovič.