Barovič prevzel krmilo v SLS

Barovič, ki je od 22. avgusta sicer invalidsko upokojen, je v SLS pripeljal večino članov Jelinčičeve SNS.

Objavljeno
16. september 2013 17.25
jsu/SLS
P. M., Trbovlje
P. M., Trbovlje

Trbovlje - Bogdan Barovič, dve desetletji zapriseženi nacionalist in Jelinčičev »vlečni konj«, na listi SNS trikrat izvoljen za poslanca državnega zbora in edini, dvakrat izvoljeni trboveljski župan, se je po dobrem letu in pol vrnil v politiko, tokrat na čelo trboveljske SLS.

Barovič, ki je od 22. avgusta sicer invalidsko upokojen, je v SLS pripeljal večino članov SNS - razen bivšega podžupana Metoda Kurenta, ki bo poslej samostojni občinski svetnik.

Z Barovičevo menjavo politične opcije je SLS Francija Bogoviča v trboveljskem občinskem svetu dobila štiri svetnike; v tem mandatu ni imela nobenega.

Bogovič se nadeja, da bo »kombinacija izkušenih politikov iz SNS in njegovih ljudi« v sicer pregovorno levih Trbovljah prve sadove dala že na lokalnih volitvah prihodnje leto. Za Delo je Barovič potrdil razpad SNS na lokalni in državni ravni, rekoč, da »stranka brez predsedstva in kongresa ni več stranka«.

SLS pod Barovičem stavi na reševanje najbolj kritičnih točk: prometno infrastrukturo, migracijo mladih, brezposelnost, porazno socialno sliko.