Blaž Kavčič se je pridružil stranki SMS - Zeleni

Predsednik državnega sveta Blaž Kavčič, ki je pred kratkim izstopil iz LDS, bo s stranko SMS Zeleni nastopil na volitvah.

Objavljeno
30. september 2011 12.49
Posodobljeno
30. september 2011 13.00
J. S. S., Delo.si
J. S. S., Delo.si
Ljubljana - Predsednik državnega sveta Blaž Kavčič, ki je pred kratkim izstopil iz LDS, se je danes pridružil stranki SMS - Zeleni, s katero bo tudi nastopil na parlamentarnih volitvah. Predsednik te stranke Darko Krajnc ob tem ocenjuje, da so dobili kredibilnega kandidata, tudi za mandatarsko mesto, piše STA.

Kot je na današnji novinarski konferenci, na kateri je tudi podpisal pristopno izjavo, pojasnil Kavčič, jih je k sodelovanju potegnila trenutna situacija v Sloveniji. Ocenili so namreč, da glavne politične stranke nimajo ustvarjalnega odnosa do javnega interesa. Na moči so pridobivale sebične interesne skupine, ki so izčrpale finančne in razvojne potenciale, pravi Kavčič.

Poudarja, da je država v razvojni paralizi, državljani so razočarani in besni, izgubili so zaupanje v politiko. Zato po njegovi oceni potrebujemo temeljite spremembe, ki pa jih lahko oblikujejo in izvajajo samo tisti, ki do sedaj niso bili del problema.

S stranko SMS Zeleni bodo oblikovali manifest za izhod iz krize, je napovedal. Predsednik Stranke mladih Slovenije - zelenih Evrope Darko Krajnc na predčasnih volitvah pričakuje dober rezultat in se ne boji, da stranka ne bi presegla parlamentarnega praga.

Tudi Krajnc sicer stranko SMS - Zeleni vidi kot alternativo dosedanjim vzorcem vladanja. Kot pravi, so sami pri sebi ugotovili, da se morajo odpreti, razširiti in povabiti k sodelovanju nove ljudi.