Bogovič: Virant je zrel za interpelacijo

Predsednik SLS je prepričan, da je notranji minister »zelo škodljiv minister«, ki predlaga» pogubne ukrepe za narod«.

Objavljeno
19. september 2013 17.52
Ni. Č., Delo.si
Ni. Č., Delo.si

Ljubljana - Klub županov SLS je aktualne vladne ukrepe - predlog zakona o financiranju občin (ukinjanje občin), predlog nepremičninskega davka in proračun za leto 2014 - ocenil kot vladno težnjo po uničevanju slovenskega podeželja.

Predsednik SLS Franc Bogovič meni, da bodo ukrepi izpraznili podeželje, razvrednotili premoženje, ki je na podeželju, in ga prepustilo v nakup tistim z denarjem.

»Vladni ukrepi so nestrokovni, brez izračunov in analiz. So pogubni za podeželje in narod, s tem pa slovenstva,« je dejal Bogovič in napovedal, da bodo v SLS storili vse, da to preprečijo.

Pri tem je poudaril, da je notranji minister in minister za javno upravo Gregor Virant »zrel za interpelacijo«. »Svojo škodljivost je dokazal že v enem prejšnjih mandatov, ko je skoraj sesul sistem javne uprave, ki ga popravlja še sedaj,« je še dejal Bogovič. »Edine oznake za to, kar počne minister Virant v vladi so»populizem, nestrokovnost in šarlatanstvo,« je še dodal Bogovič.

»Podeželje za sedanjo vlado je zdaj tisto, ki ga je treba finančno ožeti, da bodo pridobivala urbana središča. To je napad na manjše odmaknjene kraje, na podeželje ki hkrati pomeni centralizacijo odločanja, do česar pa nikakor ne sme priti,« je na novinarski konferenci po seji dejal predsednik Kluba županov SLS »Miran Gorinšek«.

V SLS se sicer strinjajo, da je treba reorganizirati lokalno samoupravo. »Lokalne skupnosti, ministrstva in politične stranke bi morali razmišljati o tem, kako prenesti več pristojnosti na nižjo raven upravljanja,« so prepričani v SLS.