Borut Pahor presenetljivo vstopa v KPK

Predsednik države se je imenoval za enega od dveh podpredsednikov KPK. (Prvoaprilska potegavščina)

Objavljeno
31. marec 2014 23.34
Predsednik države Borut Pahor 23.januarja 2014
Pr. A., Delo
Pr. A., Delo
Ljubljana – Predsednik države Borut Pahor je sinoči presenetil z objavo ukaza v uradnem listu, v katerem se je imenoval za enega od dveh podpredsednikov KPK. »Predsednik je s tem prevzel odgovornost in omogočil sklepčnost senata, s tem pa tudi operativni boj zoper korupcijo. Delo bo v popoldanskem času opravljal do popolnitve obeh namestniških mest, brezplačno,« so sporočili iz kabineta predsednika države.

Pahorjeva odločitev, prejeli smo jo tik pred sklepom redakcije, je presenetila javnost, še posebej pravno stroko. »Odločitev je sicer zakonita in v skladu z ustavo, je pa nenavadno, da se je predsednik odločil za tako radikalno potezo. Jo pa razumem, saj je predsednik glede KPK povzročil hud zaplet,« je dejal pravni strokovnjak, ki pa ni želel biti imenovan.

Je pa bil zato zgovoren predsednik KPK Boris Štefanec: »Veselim se dela s tako kompetentnim človekom, kot je predsednik. S tem bo delo KPK neokrnjeno potekalo naprej. Gospod Pahor mi je dejal, da je do takšne rešitve prišel med deseturnim drsanjem