Borut Pahor zapustil bolnišnico

Predsedniški kandidat bo po treh dneh zdravljenja v UKC Ljubljana jutri že nastopil v knjižnici Grosuplje.

Objavljeno
17. september 2012 17.43
K. Š., notranja politika
K. Š., notranja politika

Ljubljana – Predsedniški kandidat Borut Pahor je danes nasmejan, čeprav na berglah, zapustil ljubljanski klinični center. V bolnišnici je bil od petka, ko je padel s konja na hrbet, pri čemer mu je, kot so pokazale preiskave s CT, počila križnica. To je v enotno kost zraščenih pet vretenc, ki predstavljajo križnični del hrbtenice. Edino zdravilo za zlom je počitek in pozneje fizioterapija.

Pristojni v UKC pa so dopoldne vendarle ocenili, da je Pahorjevo zdravstveno stanje takšno, da lahko zapusti klinični center.

Koliko bo zaradi tega trpela kampanja za predsednika države, ki jo je Pahor do zdaj vodil izjemno aktivno, še ni povsem znano. So pa v njegovem štabu precej optimistični: programa bistveno ne bodo spreminjali, le prilagodili ga bodo njegovemu zdravstvenemu stanju. In tako bo že jutri gostoval v Grosuplju, kjer bo v mestni knjižnici spregovoril o temi »Skupaj smo sposobni doseči nepredstavljivo«.

Kot je znano, se Pahor ni poškodoval med opravljanjem dejavnosti predsedniškega kandidata, temveč v svojem prostem času.