Bratuškovo bo v zadevi KPK zastopal odvetnik Čeferin

V odvetniški družbi osnutek ugotovitev KPK pričakujejo v ponedeljek.

Objavljeno
26. september 2014 18.23
jer bratušek
Ni. Č., Delo.si
Ni. Č., Delo.si

Ljubljana - Odvetniška družba Čeferin je prevzela zastopanje nekdanje premierke in kandidatke za evropsko komisarko Alenke Bratušek v postopku Komisije za preprečevanje korupcije (KPK), ki preiskuje postopek izbire slovenskega kandidata za evropskega komisarja, je za STA potrdil Aleksander Čeferin.

Osnutek ugotovitev KPK pričakujejo v ponedeljek. Ni pričakovati, da bi javnost seznanili z ugotovitvami iz osnutka še preden bi imela Bratuškova zaslišanje za omisarsko v evropskem parlamentu.

Zastopanje Bratuškove so v družbi prevzeli ta teden.

Nekdanja predsednica vlade, ki je javnosti dejala, da s prevzemom pošte ne bo zavlačevala, pošte KPK do danes, ko se je iztekel zakonski rok, ni dvignila. Pošta ji bo vročena v nabiralnik najkasneje do ponedeljka, ko bo začel teči sedem dnevni rok - sedem delovnih dni -, da se izjasni o navedbah iz osnutka dokumenta KPK. Bratuškova oziroma njen zastopnik lahko z utemeljeno prošnjo zaprosi za podaljšanje tega roka za nadaljnjih sedem dni, kar bi bilo najkasneje 17. oktobra.

Po preteku vseh rokov bo senat KPK sprejel končni dokument in z njim tudi seznanil javnost.

V današnjem Delu pišemo, da bo zaslišanje komisarske kandidatke Bratuškove pred evropsko komisijo verjetno končano, še preden bo jasno, ali ima kandidatura znake korupcije. Zaslišanja kandidatov se namreč začnejo v ponedeljek, Bratuškova pa bo na preizkušnji 6. oktobra popoldne.