Cerar ne bo edini kandidat za predsednika SMC

Kdo se bo tri mesece pred parlamentarnimi volitvami pomeril s Cerarjem, v stranki še niso želeli izdati.

Objavljeno
27. februar 2018 17.12
SMC - Sestanek koalicijskih partnerjev
Ma. F., STA
Ma. F., STA

Ljubljana – Aktualni predsednik SMC Miro Cerar na volilnem kongresu prihodnji teden ne bo edini kandidat za predsednika stranke. Rok za kandidature se izteče opolnoči, za zdaj pa sta prispeli dve kandidaturi, so za Slovensko tiskovno agencijo pojasnili v stranki. Kdo se bo tri mesece pred parlamentarnimi volitvami pomeril s Cerarjem, še niso želeli izdati.

Protikandidaturo naj bi po neuradnih informacijah vložil še nekdo, ki doslej v javnosti ni bil izpostavljen, ampak je bil aktiven na lokalni ravni.

Kot so za STA pojasnili v stranki, bodo imena kandidatov za predsednika stranke sporočili po izteku roka za vložitev kandidature. Za zdaj so znova potrdili le, da bo aktualni predsednik, ki je bil na to funkcijo izvoljen ob ustanovitvi stranke pred štirimi leti, ponovno kandidiral.

Volilni kongres SMC bo prihodnji teden v soboto. Čeprav bi lahko Cerar, ki mu mandat poteče junija, stranko začasno vodil kot vršilec dolžnosti, se je odločil preveriti zaupanje med člani. Poleg volitev predsednika stranke je na kongresu predviden tudi sprejem programskih dokumentov za državnozborske volitve, ki bodo čez približno tri mesece.