Cerar ni prijavil premoženjskega stanja

Miro Cerar in Ivan Prelog bosta poročilo o premoženju predložila KPK najkasneje do četrtka.

Objavljeno
10. september 2014 16.41
DZ - Konstitutivna seja
S. P., Delo.si
S. P., Delo.si
Ljubljana − Miro Cerar in Ivan Prelog (oba SMC) Komisiji za preprečevanje korupcije (KPK) kot edina zavezanca nista posredovala podatkov o premoženjskem stanju do roka.

Funkcionarji, ki so funkcijo nastopili z letošnjimi državnozborskimi volitvami, so morali po zakonu o integriteti in preprečevanju korupcije (ZIntPK) komisiji za preprečevanje korupcije do 1. septembra oddati poročila o svojem premoženjskem stanju.

Predsednik vlade Miro Cerar in Ivan Prelog, poslanec iz Cerarjeve stranke, v zakonsko določenem roku te obveznosti nista izpolnila, sporoča KPK.

Oba funkcionarja bo Komisija pozvala k predložitvi podatkov o premoženjskem stanju in ukrepala skladno z ZIntPK, napovedujejo v komisiji.

V SMC so sicer že pred volitvami na spletni strani objavili Cerarjevo premoženje. Tam piše, da je Cerar lastnik hiše v Murglah v vrednosti 290.000 evrov, garaže v vrednosti 11.000 evrov in avtomobila WW Touareg, letnik 2008.

Prihrankov ima v vrednosti 71.000 evrov, posojil nima, prav tako pa ni lastnik ali solastnik deležev v podjetjih in ni lastnik vrednostnih papirjev, so julija sporočili v SMC.

Njegova plača na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani znaša približno 2100 evrov neto na mesec, so še dodali v stranki.