Cerar KPK danes prijavil premoženjsko stanje

Danes so jim le poslali izpolnjene obrazce za prijavo premoženja. Na spletni strani SMC so jih tudi javno objavili.

Objavljeno
11. september 2014 18.44
vidic/podpis koalicijskega sporazuma
Ti. K., Delo.si, STA
Ti. K., Delo.si, STA
Ljubljana - Predsednik SMC in mandatar Miro Cerar ter poslanec SMC Ivan Prelog sta Komisiji za preprečevanje korupcije (KPK) danes posredovala izpolnjena obrazca za prijavo premoženjskega stanja, so sporočili iz stranke. Na spletni strani SMC so oba obrazca tudi javno objavili.

Funkcionarji, ki so funkcijo nastopili z letošnjimi državnozborskimi volitvami, so namreč KPK morali do 1. septembra oddati poročilo o svojem premoženjskem stanju. V zakonsko določenem roku te obveznosti nista izpolnila Prelog in Cerar, ki je bil pred izvolitvijo za mandatarja na volitvah izvoljen za poslanca.

KPK je oba obvestila, da podatkov nista oddala, podatke pa sta morala posredovati najpozneje v 30 dneh od prejema obvestila. Ker sta torej svojo obveznost izpolnila, bo to olajševalna okoliščina in jima bo najverjetneje izrečen zgolj opomin, sicer pa bi ju čakalo od 400 do 1200 evrov globe, je v sredo pojasnil predsednik KPK Boris Štefanec.

Cerar in Prelog sta sicer že v sredo izrazila obžalovanje, da komisiji nista v roku predložila uradnega obrazca o premoženjskem stanju, hkrati pa napovedala, da bosta to storila najpozneje do danes.