Dejan Kaloh (Politikis, Demokracija) postal svetovalec Gorenaka

Kaloh je tudi avtor knjige Od partije do Patrie, v kateri je premiera Janšo opral krivde za vpletenost v oklepniško afero.

Objavljeno
20. september 2012 10.13
Posodobljeno
20. september 2012 10.13
Pi. K., Delo.si
Pi. K., Delo.si

Ljubljana, Maribor - Dejan Kaloh, avtor knjige Od partije do Patrie, v kateri je premiera Janšo opral krivde za vpletenost v oklepniško afero, donedavni urednik provladnega portala Politikis in skupaj z SDS solastnik Demokracije, je postal svetovalec ministra za notranje zadeve, danes prvi poroča Večer.

Novico so za časopis potrdili tudi na ministrstvu za notranje zadeve.

Kalohova zaposlitev, postal je deveti člana kabineta, je, kot so zapisali, vezana na zaupanje ministrstva in njegov mandat.

V opisu njegovih delovnih nalog je neposredna pomoč pri vodenju strokovnih nalog ministrstva, samostojno oblikovanje sistemskih rešitev in drugih najzahtevnejših gradiv ter vodenje in sodelovanje v najzahtevnejših projektnih skupinah ministrstva.

Vinko Gorenak pred sejo vlade imenovanja Kaloha za naš časopis ni želel komentirati.

Dejan Kaloh je bil do začetka septembra urednik vladajoči opciji naklonjenega spletnega portala politikis.si in solastnik podjetja Politikis&PR s sedežem v Mariboru, piše Večer.

Portal je postal širše znan po goreči podpori stališčem Janševe vlade in ostri kritiki nasprotnih političnih opcij.

Po javno dostopnih podatkih se je Kaloh iz lastništva podjetja umaknil 4. septembra, stoodstotni lastnik pa je postal Tomaž Kokol.

Kalohova naklonjenost premieru je še bolj razvidna iz 300 strani dolge knjige Od partije do Patrie, ki je izšla pred dvema letoma pri založbi Nova obzorja.

Ta izdaja strankarsko profiliran tednik Demokracija, ki je v 44-odstotni lasti stranke SDS.