Dobovšek ostaja neuradni kandidat za notranjega ministra

Bojan Dobovšek je zanikal navedbe portala Siol.net, da je zavrnil kandidaturo za notranjega ministra.

Objavljeno
05. september 2014 22.38
bsa*Dobovsek
Ni. Č., Delo.si
Ni. Č., Delo.si

Ljubljana - Na portalu Siol.net so objavili novico povzeto iz Planet TV, da je neuradni kandidat za notranjega ministra iz kvote SMC Bojan Dobovšek zavrnil ministrsko mesto.

Dobovšek je za Delo navedbe zanikal.

Sam meni, da se pri njegovi morebitni kandidaturi nič ni spremenilo, izjava, ki so mu jo pripisali na Planet TV, pa da je vzeta iz konteksta.

Svojo odločitev, da zavrača ministrsko mesto, je po pisanju omenjena portala, menda potrdil z besedami: »Ko boste videli ekipo, vam bo vse jasno.« Za Delo je sporočil, da se je njegova izjava glasila: »Če bom kandidat, vam bo jasno, ko boste videli ekipo.«

Nastalega zapleta nam Dobovšek ni znal pojasniti: »Vse ostalo je v rokah službe za odnose z javnostjo in predsednika vlade Mira Cerarja«. Iz SMC nam na vprašanja še niso odgovorili.

Poslanec Dobovšek je tudi z izjavo, da od svojih vrednot, te pa so boj proti korupciji in vsem oblikam klientelizma, ne namerava odstopiti, tudi za ceno ministrstva, nakazal, da v SMC poteka polemika okoli izbire ministrskih kandidatov. Imena naj bi bila znana v ponedeljek ob uradnem podpisu koalicijske pogodbe.