Državljanska lista podprla Pahorjevo kandidaturo

Za Viranta je pomembno to, da Pahor podpira reforme, tudi tiste, ki jih pripravlja vlada.

Objavljeno
12. september 2012 20.13
BORUT PAHOR GASILEC
Pi. K., Delo.si
Pi. K., Delo.si

Ljubljana - Državljanska lista bo na prihajajočih predsedniških volitvah podprla kandidata SD Boruta Pahorja. Tako je danes po Pahorjevi predstavitvi v Ljubljani soglasno sklenil svet stranke. »Kljub temu, da Pahor prihaja iz vrst SD, ki je kot politična opcija bolj levo, ga v stranki vidijo kot zmernega in sredinskega politika,« je dejal predsednik stranke Gregor Virant. 

Za Viranta je pomembno tudi to, da Pahor podpira reforme, tudi tiste, ki jih pripravlja vlade, saj Slovenija potrebuje predsednika, ki jih bo podprl. In kot je dejal Virant, verjame, da bo Pahor kot predsednik države znal povezati Slovence, ne bo delil in izključeval. V stranki v njegovo zmago ne dvomijo.

Za Pahorja pa je, kot je dejal po predstavitvi, podpora DL izjemen navdih, spričevalo njegove »temeljne vere, in sicer, da smo skupaj močnejši«.

Pahor, ki bo na predsedniških volitvah 11. novembra nastopil kot kandidat SD poleg podpore DL, zbral tudi že zadostno število podpisov državljanov, a kandidature še ni vložil. To je do sedaj, podprto s podpisi državljanov, vložil edino sedanji predsednik republike Danilo Türk.  Poleg Pozitivne Slovenije mu je podporo pri vnovični kandidaturi izrekla tudi stranka DeSUS.

SDS in NSi v predsedniško tekmo pošiljata evropskega poslanca Milana Zvera, ki bo kandidiral s podpisi poslancev. Stranka SLS pa se še ni izrekla o tem, katerega kandidata bo podprla. So se pa po besedah predsednika stranke Radovana Žerjava že pred časom odločili, da v primeru, da ne bodo imeli svojega kandidata, ne bodo podprli nobenega.