DZ v sredo o Klemenčičevem vodenju KPK

Poslanci SDS in NSi so zahtevali izredno sejo, na kateri bodo razpravljali o ravnanju pravosodnega ministra v času vodenja KPK.

Objavljeno
04. december 2015 15.19
Goran Klemenčič, minister za pravosodje v Ljubljani, 17. marca 2015
Ma. F., STA
Ma. F., STA

Ljubljana − Izredna seja DZ, na kateri bodo razpravljali o ravnanju pravosodnega ministra Gorana Klemenčiča zlasti v času njegovega vodenja KPK, zahtevali pa so jo poslanci SDS in NSi, bo v sredo, je danes odločil kolegij predsednika DZ. Dogovorili so se tudi o pripravi sklica redne decembrske seje DZ, ki se bo začela 14. decembra.

V zahtevi za sklic izredne seje DZ so poslanci opozicijskih SDS in NSi predlagali sklep, naj DZ na podlagi zakona o integriteti in preprečevanju korupcije pri KPK zahteva uvedbo postopka zaradi suma korupcije in kršitve integritete javnega sektorja proti Klemenčiču.

Kolegij je tudi odločil, da bo DZ vladni predlog dopolnitve zakona za uravnoteženje javnih financ, po katerem bi se za leti 2016 in 2017 zvišala meja za vstop v tretji, 41-odstotni dohodninski razred, obravnaval po nujnem postopku. Vlada hkrati predlaga ohranitev četrtega, 50-odstotnega dohodninskega razreda.