Gorenakov avto na prostoru za invalide

Odziv: Nisem bil jaz, bil je voznik! Ta je menda skočil le po sendvič.

Objavljeno
28. september 2012 16.26
Posodobljeno
28. september 2012 17.14
N. R.
N. R.

Četrtek, ko je policija ob šestih zjutraj potrkala na vrata Zorana Jankovića in njegovih sinov, je bil dolg dan. Ko je zvečer notranji minister Vinko Gorenak prišel v oddajo nacionalne Televizije Pogledi Slovenije, mu je zato očitno zmanjkalo časa.

Fotografija, ki smo jo dobili v uredništvo, kaže, da je minister parkiral kar na prostoru za invalide. S tem je prekršil zakon o varovanju v cestnem prometu, ki v 15. točki 4. odstavka 52. člena navaja, da sta prepovedana ustavitev in parkiranje na označenem parkirnem prostoru za invalide. Predvidena kazen je 120 evrov, polovička pa 60.

Minister Gorenak je za Delo pojasnil, da sam ni vozil avta - kot varovano osebo ga je namreč pred RTV pripeljal voznik. Minister je odšel na snemanje oddaje, kje je nato voznik parkiral avto, pa ne ve. Gorenak se je po tem, ko so ga o fotografiji nepravilno parkiranega avtomobila danes obvestili mediji, z voznikom pogovoril. Voznik je povedal, da je med oddajo naredil nekaj krogov okrog stavbe RTV in nato parkiral avto, ker je skočil po sendvič. »Nisem opazil, da sem parkiral na prostoru za invalide, ampak te možnosti ne izključujem,« je voznik priznal ministru Gorenaku.