Igor Šoltes bo vodil društvo Verjamem

Danijel Bešič Loredan in Polka Boškovič podpredsednika društva. Pobudniki zanikajo, da ustanavljajo stranko.

Objavljeno
10. september 2013 23.07
Dr. Igor Šoltes 23. maj 2013
Boris Šuligoj, Koper
Boris Šuligoj, Koper
Koper – Ali se v Kopru rojeva nova politična stranka, ki jo bo vodil Igor Šoltes, do nedavna direktor računskega sodišča? Pobudniki zanikajo, da ustanavljajo stranko – najprej želijo spodbuditi gibanje. Na koprski upravni enoti je v postopku registracija društva Verjamem.

Društvo ima štiri ustanovne člane, od katerih so trije znani javnosti: predsednik Igor Šoltes, podpredsednica, koprska notarka, Polka Boškovič in podpredsednik Danijel Bešič Loredan (kirurg ortoped iz Iniciative zdravnikov za vzpostavitev transparentnega in strokovnega javnega zdravstva v Republiki Sloveniji).

Društvo ima devetčlanski upravni odbor. V enem mesecu bodo objavili statut na spletni strani in takrat bo znanega kaj več, je povedala Polka Boškovič. Danijel Bešič pa: »Želimo najprej spodbuditi gibanje, da potrkamo na vest ljudi, da jih prebudimo. Radi bi vsakega posameznika vprašali, ali je zadovoljen s tem, kar ima. Sprejeli bomo vse. Vabimo strokovnjake, ki so na svojih področjih uspešni, da se nam pridružijo in da začutijo državljansko pravico, da predlagajo rešitev za težave, v katerih je Slovenija. Delovati želimo po vsej državi. Čez nekaj časa bomo videli, koliko ljudi smo spodbudili in kakšno vsebino smo pripravili. To vsebino bomo posredovali ljudem, da jo ocenijo. Če bodo čez nekaj mesecev zadovoljni, bo iz široke baze morda nastala politična dejavnost. Začenjamo pri ljudeh, ki so zdaj pozabljeni. Vprašati se želimo, zakaj jih na naslednjih volitvah kar 70 odstotkov ne namerava na volitve. Ker smo pozabili na ljudi. Zato mi obračamo zgodbo in nismo ustanovili stranke, ampak začenjamo z gibanjem, ki naj pomaga pri iskanju rešitev.«

Polka Boškovič dodaja: »Želimo družbenoodgovorne ljudi, tiste iz tihe množice, ki vestno opravlja delo in verjame, da z znanjem in izkušnjami lahko pripomore k rešitvam za boljši jutri.«

Polka Bošković in Danijel Bešič se pri svojem delu spopadata z več kot polmilijonsko množico revnih, zato ne želita biti tiho. Tudi Igor Šoltes je večkrat poudaril, da je treba političnim strankam postaviti alternativo, naklonjen je večinskemu volilnemu sistemu (s popravki) in meni, da koalicijske vlade niso učinkovite.