Iniciativa SRP: Zahtevamo, da vlada odstopi

»Razbijmo tabuje ter lokalne, strankarske in druge povezave, ki ne slonijo na pravnem redu«, pozivajo v civilni iniciativi.

Objavljeno
09. oktober 2012 19.32
jsu/MNENJA / SP
Ni. Č., Delo.si
Ni. Č., Delo.si

Ljubljana - Zaradi vse več ignoriranja, zapostavljanja, šikaniranja, izkoriščanja, zlorab, metanja na cesto in izkoriščanja, ki se dogaja v Sloveniji, so pripadniki Teritorialne obrambe Dolenjske iz leta 1991, Milice in prestopniki iz JLA, zbrani v Civilni iniciativi SRP (Slovenija, resnica, poštenost), začeli z zbiranjem podpisov pod peticijo.

Zahtevajo, da vsi akterji, ki so pripeljali Slovenijo do splošnega bankrota, moralno in kazensko odgovarjajo, in naj zato odstopi vlada.

Kot nadomestilo za trenutno vlado predlagajo oblikovanje tehnične vlade, »ki bo znala mobilizirati vse naše potenciale in dvignila Slovenijo iz krize«.

Iniciativa SRP, ki je na svoje akcije opozorila že večkrat, med drugim z javnim pismom Za Slovenijo gre, je k razmisleku pozvala tudi člane vseh političnih strank: »Razmislite o svoji vlogi, prispevku v strankah, o pravilnosti politike, ki jo vaša stranka vodi, in o svojem članstvu.«