Interpelacija tudi zoper Gregorja Viranta?

Ljudmila Novak bo danes pojasnila, zakaj NSi predlaga interpelacijo o delu ministra za notranje zadeve.

Objavljeno
03. oktober 2013 09.12
Portret Gregor Virant, minister za notranje zadeve, v Ljubljani 15. Julija 2013.
R. D., Delo.si, STA
R. D., Delo.si, STA
Predsednica NSi Ljudmila Novak bo danes pojasnila podrobnosti interpelacije, ki jo stranka predlaga o delu ministra za notranje zadeve Gregorja Viranta, je v sredo napovedal tiskovni predstavnik stranke Jernej Vrtovec. Ker za vložitev ne bodo dovolj zgolj podpisi poslancev te stranke, je pričakovati, da jo bodo v sopodpis danes ponudili še drugim.

Neuradno naj bi se v obrazložitvi interpelacije znašle Virantova napoved o zmanjševanju občin, reševanje problematike izbrisanih, pa tudi politično kadrovanje zaradi odločitev o razrešitvi na novo imenovanih načelnikov upravnih enot Mojce Kucler Dolinar in Boža Predaliča.

Prav tako se bo Virant verjetno moral zagovarjati zaradi domnevno spornih ugodnih nakupov letalskih vozovnic. Predlagatelji pa mu menda očitajo tudi, da naj bi »pozival k nespoštovanju predpisov«, ko je napovedal iskanje rešitev, da javnim uslužbencem ne bi bi bilo treba vračati preveč izplačanih plač.

Virant napovedi NSi za zdaj ne komentira. Kot je dejal za STA, jo bo komentiral, ko jo bo prebral.

Kdo bi lahko bili sopodpisniki predloga interpelacije, v NSi še niso razkrili, pričakovati pa je, da bodo podpise iskali predvsem v vrstah poslancev SLS in SDS. Prvak SLS Franc Bogovič je za STA že ocenil, da si Virantovo početje zasluži nezaupnico, tudi v SDS pa so na Twitterju zapisali, da si Gregor Virant interpelacijo zasluži.