Izobraževalni zavodi prejeli sredstva za odpravo plačnih nesorazmerij

Ministrstvo za izobraževanje je zavodom s svojega področja nakazalo še preostali dve tretjini sredstev.

Objavljeno
11. februar 2015 19.57
Prvi šolski dan,Ljubljana Slovenija01.09..2014
Ni. Č., Delo.si, STA
Ni. Č., Delo.si, STA
Ljubljana - Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je v torek zavodom s svojega področja nakazalo še preostali dve tretjini sredstev za drugi obrok poračuna tretje četrtine plačnih nesorazmerij, je na odboru DZ za izobraževanje dejala pristojna ministrica Stanka Setnikar Cankar. Zavodi so morali sicer zaposlenim sredstva izplačati do konca januarja.

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport je na odboru DZ za izobraževanje, znanost, šport in mladino ob obravnavi rebalansa proračuna za leto 2015 povedala, da so v torek »skupaj z ministrstvom za finance dosegli likvidnost, ki je omogočila nakazilo« preostalih dveh tretjin sredstev za izplačilo drugega obroka odprave plačnih nesorazmerij zavodom, ki so podali zahtevke.

Drugi obrok poračuna tretje četrtine plačnih nesorazmerij so morali zavodi izplačati konec januarja. Ministrica je v izjavi za javnost prejšnji teden pojasnila, da so zavodom s svojega področja do takrat nakazali tretjino sredstev, ki so jih navedli v zahtevkih. Obenem je pojasnila, da potekajo pogovori, da bi v čim krajšem času pridobili še ostali dve tretjini in tako zagotovili vsa sredstva za zagotovitev zakonske obveznosti, za katero skupaj potrebujejo 25 milijonov evrov.