Janković med kandidati za predsednika PS

Zoran Janković mora v roku enega tedna potrditi, ali se bo potegoval za položaj predsednika stranke.

Objavljeno
24. september 2013 13.33
Zoran Janković
Zoran Potič, notranja politika
Zoran Potič, notranja politika

Ljubljana - V postopku evidentiranja kandidatov za predsednika Pozitivne Slovenije je bilo predlaganih več posameznikov, pojasnjujejo v stranki.

Medtem ko je Alenka Bratušek že napovedala kandidaturo, je skupina podpornikov predlagala Zorana Jankovića. Do 2. oktobra morajo dati soglasje k kandidaturi.

V Pozitivni Sloveniji pojasnjujejo, da se bo postopek evidentiranja kandidatov za predsednika stranke iztekel ob polnoči, zato se lahko zgodi, da bo prijav več. Ključno pa je, da morajo evidentirani kandidati dati še soglasje, kar morajo storiti do 2. oktobra. Kongres bo 19. oktobra v Ljubljani.

Kot je znano, je Alenka Bratušek že napovedala svojo kandidaturo, h kateri je že dala soglasje. Na drugi strani je nekaj članov PS za predsednika stranke predlagalo tudi Zorana Jankovića, ki pa se do te pobude še ni opredelil. Pričakovati je, da bo slovenska javnost ostala brez odgovora do skrajnega roka.

Če ostaja Janković predvidljivo nepredvidljiv, je odziv koalicijskih partnerjev pričakovan. Gregor Virant (DL) pravi, da se noče vpletati v interne zadeve PS. »Morebitna izvolitev Jankovića za predsednika pa ne bi bila več interna zadeva, ker smo tri koalicijske partnerice zelo jasno povedale, kaj se v tem primeru zgodi. Mislim, da bomo vsi držali besedo,« pojasnjuje Virant.