Janković: Napadi name niso povezani z mojim poreklom

Ljubljanski župan je za srbsko televizijo spregovoril o preiskavah domnevno spornih poslov in medijskih napadih nanj.

Objavljeno
04. oktober 2012 12.30
Posodobljeno
04. oktober 2012 13.20
Ni. Č., Delo.si
Ni. Č., Delo.si

Ljublljana - Ljubljanski župan in predsednik stranke Pozitivna Slovenija (PS) je sinoči nastopil na srbskem televizijskem programu B92. V intervjuju, ki je deloma objavljen na kanalu YouTube, je spregovoril o policijskih hišnih preiskavah, ki so ga doletele pretekli teden.

V pogovoru je dejal, da so se objave v medijih proti njemu začele lani, v času volitev, ko je »moj protikandidat v javnosti, pred kamero, rekel, da je to, kar čaka Zorana Jankovića, veliko hujše kot tisto, zaradi česar je on na sodišču«. »Zgodba se je ponovila avgusta, ko se je pokazalo, da je Pozitivna Slovenija najmočnejša stranka v Sloveniji,« je dejal Janković in dodal, da je sedaj, ko je primer prevzela policija, pomirjen. »Mediji bodo morali nehati pisati o tem.«

»Napadi niso povezane z mojimi koreninami«

Janković je jasno zanikal, da bi kadar koli prišlo do konflikta interesov: »Nikoli v svojem življenju. Nikoli in nikjer ne bosta našli osebo, ki bi lahko potrdila, da je izročila denar Zoranu Jankoviću.«

Na vprašanje voditelja, če so medijski napadi vendarle povezani z njegovim srbskimi koreninami, je Janković zanikal. Dejal pa je, da je čistokrvni mešanec, da je ponosen na svoje korenine in da ne dovolil, da si ga kdor koli prisvaja. Ob tem je poslal pozdrave svojim sorodnikom in prijateljem v Srbijo.

Ob zaključku videoprispevka je dejal, da je uvrščen med 25 kandidatov za najboljšega župana na svetu. »Iz Evrope se jih poteguje le sedem,« se je pohvalil ljubljanski župan.