Janković Janši: Če ne znaš, se umakni

Predsednik PS se je odzval na izjave premiera, ki je dejal, da vlada tudi v primeru prošnje finančne pomoči ne bo odstopila.

Objavljeno
11. oktober 2012 17.03
Posodobljeno
11. oktober 2012 17.28
iza soočenja
Ni. Č., Delo.si
Ni. Č., Delo.si

Ljubljana - Predsednik vlade Janez Janša je v pogovoru za TV Slovenijo dejal, da njegova vlada tudi v primeru, da bi morala zaprositi za mednarodno pomoč, ne bo odstopila, ker da ni druge alternative, kot je ta, da je koalicija trdna.

Predsednik največje opozicijske stranke PS Zoran Janković se je danes odzval z besedami, da alternativa ni Janševa skrb in Janši sporočil, naj se umakne, »če države ne zna voditi in prepusti skrb drugemu«. Janković meni, da so še vedno sposobni izpeljati program, ki je bil parafiran z Državljansko listo, Desus in SD.

»Vlada nima nobene resne vizije, kaj narediti s to državo, razen, da želi speljati svojo vizijo druge republike«, meni Janković, ki je še ocenil, da »smo prišli v fazo, ko so vsi drugi krivi, razen te vlade.«

Najhuje pa se mu zdi, poroča Slovenska tiskovna agencija, da predsednik vlade sedaj že grozi državljanom, da bodo v primeru, če ne bodo sprejeli vladnih predlaganih ukrepov, prišli »hudi strici iz Evrope«. A kot pravi Janković, je v državi že sedaj zelo hudo, vendar zaradi »legalne, ne pa legitimne vlade«.

Janković meni, da je prišel čas, ko se bo narod dvignil in pokazal, da ne soglaša s takim ravnanjem predsednika vlade v demokratični državi.