Janković uradno osumljen kaznivih dejanj?

Požareport piše, da je Janković zlorabljal pooblastila, finančno izčrpaval mestni proračun, ponarejal poslovne listine.

Objavljeno
24. avgust 2012 17.38
*mpi*MESTNA HISA
Pi. K., Delo.si
Pi. K., Delo.si

Ljubljana - Zoran Janković naj bi kot župan mestne občine zlorabljal pooblastila, finančno izčrpaval mestni proračun v svojo korist, ponarejal poslovne listine in oškodoval upnike Electe, na svoji spletni strani piše Bojan Požar, ki prispevku prilaga tudi fotografijo dokumenta, na katerem je navedeno, da gre za davčno tajnost.

Iz fotografije dokumenta je razvidno, da naj bi MOL neupravičeno porabila proračunska sredstva s tem, da je preko družbe Grep d.o.o. (kateri edini ustanovitelj in direktor je zaposlen v Electi Inženiring), v zelo kratkem času družbi KLM Naložbe (V večinski lasti Zorana Jankovića) ter rokometnemu klubu Krim (povezanem z družino Janković in njihovimi podjetji) z domnevno fiktivno asignacijsko pogodbo in posojilno pogodbo nakazala proračunska sredstva v višini pol milijona evrov.

Davčna uprava naj bi na Specializirano državno tožilstvo, generalno policijsko upravo (upravo kriminalistične policije) in Nacionalni preiskovalni urad poslala davčno dokumentacijo, iz katere izhaja, da Durs ljubljanskega župana in prvaka Pozitivne Slovenije Zorana Jankovića sumi storitve »treh kaznivih dejanj,« piše Požar.