Jankovićevi podatki drugačni od uradnih

Direktor družbe Damijan Janković pravi, da so Bazi Dante prodali pritličje v Hotelu Krn, teraso in klet, podatki Gurs drugačni.

Objavljeno
22. maj 2012 22.17
Anuška Delić, Ozadja
Anuška Delić, Ozadja
Ljubljana – Potem ko smo včeraj z uradnimi podatki geodetske uprave, zemljiške knjige in Ajpesa poskušali rekonstruirati lastniška in poslovna razmerja na Mestnem trgu 3 v Tolminu, se je oglasil direktor Electe Damijan Janković. Pojasnil je, da so bili poslovni prostori, ki jih je Electa prodala Bazi Dante, v njihovi lasti.

Spomnimo, da smo šli po sledeh Jankovićeve navedbe, da so poslovni prostori, ki so jih prodali Bazi Dante, na tolminskem Mestnem trgu 3. Ugotavljali smo, da prostorski podatki geodetske uprave (Gurs) navajajo, da sta tam dve parceli in hotelska stavba; vse v lasti podjetja Viago. Zapisali smo še, da je ob navedenih parcelah tudi tretja, »na kateri ni stavbe in je danes v lasti Hypo Leasinga«, med njenimi lastniki pa so se zvrstile družbe Premik.net, Viago, Borov gaj in Electa, katerih povezave smo ponazorili v pripadajoči grafiki.

Kupnina v obrokih

Toda Janković je včeraj pojasnil, da so poslovni prostori, ki so jih prodali Bazi Dante, prav na tej, tretji parceli, in sicer da gre v naravi za »del pritličja v hotelu, celotno teraso in klet«. Dejal je, da je Electa družbi Viago, ki ima v lasti Hotel Krn, te prostore oddajala v najem, s podjetjem pa je novo najemno pogodbo po njegovih informacijah sklenila tudi Baza Dante.

Na vprašanje, zakaj so prostore, kot kažejo podatki zemljiške knjige, prodali leta 2009, kupnina pa je bila v celoti poravnana šele dve leti pozneje, je odgovoril, da je bila kupnina poplačana v obrokih. Na pripombo, da so velikodušni, ker so čakali dve leti, je odvrnil, da to v teh časih ni nič nenavadnega. Ker Baza Dante, kot smo zapisali včeraj, po zemljiškoknjižnih podatkih nikoli ni bila lastnica te ali drugih dveh parcel, ampak se je kot lastnik vpisal Hypo Leasing, smo ga vprašali tudi o tem. Dejal je, da je del kupnine Baze Dante prišel tudi s Hypo Leasinga.

Različni podatki

Poudarimo, da podatki Gursa na naslovu Mestni trg 3 v Tolminu kažejo zgolj dve parceli, kjer Electe nikoli ni bilo med lastniki, medtem ko smo tretjo, o kateri govori Janković, odkrili naključno, ko smo pregledovali zgodovinske izpise za prvi dve. Podatki Gursa za to, tretjo parcelo (s številko 613/4), navajajo: »Na izbrani parceli ni stavbe.« Podatki o stavbi so navedeni le pri podatkih o parceli, a prav tako jih nismo mogli izbrskati iz zemljiškoknjižnih izpisov zanjo.

Lastnik tretje parcele je leta 2003 s »pogodbo o vložitvi stvarnega vložka v osnovni kapital družbe« postalo podjetje Borov gaj, od katerega je nepremičnino februarja 2008 kupila Electa. V tem času je bil po podatkih Ajpesa direktor Borovega gaja Ivan Mikulin, ki je leta 2003 z Jankovićem odprl ljubljanski lokal Bachus. Tri mesece po prodaji parcele je Mikulina v vodstvu Borovega gaja zamenjal Boštjan Stamejčič, danes vodja projektov na Electi ter lastnik in direktor Baze Dante. Prav tako je, kot smo ponazorili včeraj, Stamejčič stična točka med akterji na Mestnem trgu 3 v Tolminu.