Janša prejel nagrado za inovacije v diplomaciji

Nagrado so mu podelili zaradi vloge pri osamosvajanju Slovenije in prizadevanj za vzpostavitev demokratične države in družbe.

Objavljeno
29. september 2012 12.30
J. S. S., Delo.si
J. S. S., Delo.si

Boston - Premier Janez Janša je na vrhu o inovacijah in podjetništvu, ki je potekal v Bostonu od 26. do 28. septembra, dobil nagrado za inovacije na področju diplomacije.

V imenu premiera, ki je bil te dni v New Yorku na zasedanju Generalne skupščine Združenih narodov, je nagrado prevzel veleposlanik Slovenije v ZDA Roman Kirn.

Vrh o inovacijah in podjetništvu je namenjen inovatorjem, podjetnikom in politikom, ki si prizadevajo za spodbuditev gospodarskega sodelovanja in inovacij na področju energije, kulture, izobraževanja, zdravstva in v politiki. Vrha se je udeležilo več kot tisoč inovatorjev in podjetnikov iz 50 različnih držav.

Vsako leto na vrhu podelijo nagrado posameznikom, katerih inovativne rešitve prispevajo k preoblikovanju gospodarske, socialne in okoljske blaginje. Letos jo je za inovacije na področju diplomacije dobil tudi Janša zaradi svoje vloge pri osamosvajanju Slovenije in svojih prizadevanj za vzpostavitev demokratične države in družbe.

Med udeleženci vrha je bil letos tudi predstavnik slovenskega proizvajalca ultralahkih letal Pipistrel, ki je sodeloval v panelu o zelenih rešitvah v letalstvu (Greening the Future of Electric Aviation).