Javno vprašanje Žigi Turku o STA

Zakaj Pagonova ni primerna za nadzornico Slovenske tiskovne agencije?

Objavljeno
25. september 2012 21.47
An. B., notranja politika
An. B., notranja politika
Ljubljana – Urednica, publicistka, prevajalka in doktorica sociologije kulture Neda Pagon od ministra za izobraževanje, znanost, kulturo in šport (MIZKŠ) Žige Turka zahteva odgovor, zakaj ni bila izbrana za nadzornico Slovenske tiskovne agencije.

Čeprav se je na javni razpis prijavila v predpisanem roku in prijavi predložila vse zahtevane priloge in dokazila, je vlada 23. avgusta ni izbrala za predstavnico ustanovitelja v nadzornem svetu STA, še danes pa ni prejela nobenega odgovora ali pojasnila, zakaj ni bila izbrana.

»V skladu s pravili komuniciranja in veljavnimi manirami pričakujem od organa, ki je o teh prijavah odločal, odgovor in pojasnilo o sprejeti odločitvi. Domnevam, da takšno pojasnilo vsebuje tudi kriterije za izbor na zadevni razpis,« je zapisala dolgoletna urednica založbe Studia humanitatis.

Vlada je za svoja nadzornika predlagala Zlato Krašovec (Reporter) in Martina Mlakarja (Pošta Slovenije), predlog pa mora danes dokončno potrditi še državni zbor. Na MIZKŠ so za Delo pojasnili, da so na razpis pravočasno prispele štiri vloge, izmed katerih so bile tri popolne, eni pa je manjkalo dokazilo z razvidno delovno dobo. Od treh popolnih vlog je bilo pri eni ugotovljeno, da kandidat ne izpolnjuje pogoja glede delovnih izkušenj oziroma zadostne delovne dobe.