Jure Leben ostaja član izvršnega odbora SMC

SMC: Za zaplet z nazivom svoje izobrazbe je prevzel odgovornost.

Objavljeno
14. oktober 2014 19.50
*djak* Jure Leben
Ni. Č., Delo.si, STA
Ni. Č., Delo.si, STA

Ljubljana - Nekdanji državni sekretar Jure Leben ostaja član izvršnega odbora SMC, je danes na spletni strani zapisala stranka.

Leben je vodstvo SMC seznanil, da je v določenih dokumentih naziv slovenil kot magister znanosti, vendar napaka ni bila namerna in jo obžaluje. Ker je za napako prevzel odgovornost, ostaja član izvršnega odbora, so pojasnili v SMC.

Leben je vodstvo SMC podrobno seznanil s svojo izobraževalno potjo in predložil ustrezno dokumentacijo, med drugim odločbo, s katero ima v Sloveniji priznano drugo stopnjo visokošolskega izobraževanja po zakonu o visokem šolstvu, smer okoljska presoja in upravljanje.

V Sloveniji mu je torej priznan t. i. strokovni bolonjski magisterij in strokovni naslov, ki pa ga je potrebno uporabljati tako, kot je zapisano v odločbi: Master of Science, Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske, piše na straneh SMC.

Vlada je 18. septembra Lebna imenovala na položaj državnega sekretarja iz vrst SMC na ministrstvu za okolje in prostor. Pri kandidiranju v organe SMC se je Leben predstavljal kot magister znanosti, čeprav tega naziva nima. Po pogovoru s predsednikom vlade Mirom Cerarjem je Leben okoljski ministrici Ireni Majcen 30. septembra ponudil svoj odstop.