Franc Kangler bo znova kandidiral za župana

Kandidiral bo, ker želi pred propadom rešiti pohorski turizem.

Objavljeno
09. september 2014 23.30
Robert Galun, Maribor
Robert Galun, Maribor
Maribor - Nekdanji mariborski župan Franc Kangler, ki je po burnih protestih odstopil decembra predlani, je nocoj najavil vnovično kandidaturo za župana. K temu ga je vzpodbudilo zlasti slabo stanje Športnega centra Pohorje, ki bi se lahko kmalu znašel v stečaju.

»Prepričan sem, da mi je bila storjena velika krivica, prepričan pa sem tudi, da smo z Županovo listo v mestnem svetu v preteklosti realizirali veliko projektov in volivci so tisti, ki bodo lahko primerjali moje delo in delo gospoda Fištravca (Andrej, župan, op. p),« je takoj zatem, ko je privolil v kandidaturo povedal Franc Kangler, kandidat Županove liste.

»Če sem se odločil kandidirati, potem sem se odločil zmagati,« je poudaril Kangler. Jeziček na tehtnici, da se je sploh odločil znova spustiti v boj za županski stolček, pa ni bila zgolj razveljavitev pravnomočne obsodbe na sedem mesecev zapora, marveč je nanj močno vplivala članica stranke Milena Munda, ki mu je dejala, da je pred štirimi leti rešil krožno-kabinsko žičnico v 104 dneh, zato naj zdaj poskusi rešiti še Športni center Pohorje.

Ponovitev protestov, ki so ga odnesli s položaja, Kanglerja ne skrbi. »Vsak ima pravico protestirati,« pravi, »a najprej bi morali protestirati proti vstajniškemu županu, ki je prav tako ovaden. Ni razlike med menoj in gospod Fištravcem.«