Koalicija danes o varnosti

Zaostrene razmere v soseščini zahtevajo poglobljeno razpravo.

Objavljeno
12. december 2015 23.10
Izredna seja Državnega zbora - 15.oktobra 2014
Zoran Potič
Zoran Potič
Ljubljana – Voditelji vladnih strank, njihovih poslanskih skupin in ministri državotvornih resorjev se bodo danes zbrali na koalicijskem vrhu.

Zaostrene razmere v mednarodnem okolju in zaostrovanje stavke policistov zahtevajo posebno koalicijsko obravnavo. Po rednem srečanju razširjene koalicije v četrtek se je izkazalo, da je zaradi kompleksnosti zadev treba vprašanjem varnosti posvetiti več časa. Zunanji minister in predsednik Desusa Karl Erjavec je v četrtek predstavil zunanjepolitično sliko razmer po svetu, obrambna ministrica Andreja Katič in notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar pa varnostne vidike. Pričakovati je, da bo trojica državotvornih ministrstev zahtevala več proračunskih sredstev za prilagoditev obrambnih, obveščevalnih in policijskih sistemov novim razmeram.

Zato se bo koalicija podrobneje informirala o pogajanjih s policijskimi sindikati, morda bo notranja ministrica dobila od koalicijskih partnerjev tudi kak uporaben nasvet, kako pomiriti policijske sindikate in z njimi doseči razumen kompromis.