Koprivnikar: Pogajanja s policisti bodo še naporna

Pogajanja s policisti potekajo, stališča pogajalskih strani pa se postopoma zbližujejo, pravi minister za javno upravo.

Objavljeno
23. december 2015 12.09
iza koprivnikar
Ma. F., STA
Ma. F., STA

Ljubljana − Minister za javno upravo Boris Koprivnikar ocenjuje, da je vladna stran policijskim sindikatom v pogajanjih ponudila kar konkretne dodatne ugodnosti za policiste. »Smo pa še vedno precej narazen, zato pričakujem, da bodo pogajanja še potekala in da bodo še naporna,« je za STA dejal pred sejo vlade.

Meni, da je vladna stran ponudila kar konkretne dodatne ugodnosti za policiste, »vendar v tistem okviru, ki ga finančno zmoremo, in v okviru, ki se nanaša na odpravo anomalij.«

To je po njegovih besedah bistveno, saj tudi vsi pretekli dogovori govorijo o tem, da se bodo tudi v policiji odpravile plačne anomalije, torej tam, kjer so policisti neustrezno nagrajeni.

Vlada se bo po njegovih besedah danes seznanila s tem, v kakšni fazi so pogajanja in kakšno je stanje pogajalskih izhodišč ene in druge strani.

Ministrica za notranje zadeve Vesna Gjörkös Žnidar je sicer že na današnji seji odbora DZ za notranje zadeve pojasnila, da se bodo pogajanja s policisti nadaljevala tudi danes, še pred tem se bo vlada na seji seznanila s sedanjim potekom pogajanj in podala smernice za pogajanja za naprej.