Koprski SD se poskuša sestaviti za volitve

Brez liste in župana. Odstopil predsednik odbora Šav. Kleva Kekuš za mestni svet.

Objavljeno
08. september 2014 19.32
Ribolov,morje,počitnice,Koper Slovenija 15.07.2014
Boris Šuligoj, Koper
Boris Šuligoj, Koper
Koper – Zapletom v koprskem odboru Socialnih demokratov ni videti konca. Z mesta predsednika lokalnega odbora je odstopil Angel Šav in hkrati izstopil iz stranke. Medtem ko se nekateri člani predsedstva z njim strinjajo, drugi poskušajo zbrati kandidate za volitve v mestni svet. Na listi bo očitno tudi nekdanja evroposlanka Mojca Kleva Kekuš.

Zakaj samo dva dni pred rokom za oddajo kandidatur v koprskem SD nimajo niti liste kandidatov za v mestni svet in ali bodo sploh imeli kandidata za župana, nam v stranki ni uspelo izvedeti. Angel Šav, odstopljeni predsednik lokalnega odbora SD, je za Delo dejal, da se z odločitvami predsedstva stranke, predvsem generalnega tajnika Uroša Jaušovca, ni več strinjal in je zaradi tega izstopil iz stranke, kar pa po njegovem ne pomeni, da bo prestopil v drugo. Zanikal je, da bi onemogočal prizadevanja drugih članov stranke, ki poskušajo sestaviti listo in celo predlagati kandidata za župana: »Nisem imel ključev od pisarne, niti nobene dokumentacije, zato stranki nimam ničesar predati in njihovega dela ne oviram,« je dejal Šav.

Marjan Križman, nekdanji poslanec SD, je potrdil, da sestavljajo listo in še iščejo kandidata za župana, vendar imajo težavo, ker nimajo vseh dokumentov, žiga stranke in ključev od pisarne. Neuradno smo izvedeli, da so pripravili seznam malo manj kot 20 kandidatov za v mestni svet. Na prvem mestu je Tatjana Magdalenič, sledijo Marjan Križman, Jadran Bajec, Nika Štravs, Alenka Kovšca in tudi Mojca Kleva Kekuš, ki pravi, da v nobenem primeru ne namerava kandidirati za župansko funkcijo.

Županska kandidatka Polka Bošković je zanikala, da v SD ne bi dobila nobene podpore: »To ni res. Za kandidaturo sem zaprosila dve stranki (SMC in SD). Iz SD uradne podpore nisem dobila, so me pa neuradno podprli visoki predstavniki stranke iz Ljubljane. Imam pa tudi podporo 90 članov stranke SMC iz Kopra,« je pojasnila Boškovićeva.