KPK preiskuje Popoviča, ta ovaja ženo predsednika komisije

Župan MOK Boris Popovič ovadil Nino Zidar Klemenčič, ta pa njega.

Objavljeno
10. oktober 2013 21.56
Zoran Potič, notranja politika
Zoran Potič, notranja politika

Ljubljana – Župan Kopra Boris Popovič je ovadil odvetnico Nino Zidar Klemenčič zaradi suma izsiljevanja, Zidarjeva pa je ovadila Popoviča zaradi krive ovadbe. Vmes pa se je znašla KPK in postopek proti županu.

Zoran Potič

Komisija za preprečevanje korupcije je pred meseci uvedla postopke nadzora nad premoženjskim stanjem župana Kopra Borisa Popoviča zaradi utemeljenega suma kršitve zakona o integriteti in preprečevanju korupcije. V KPK navajajo, da pri tem sodelujejo z drugimi pristojnimi organi, Popoviča so pozvali tudi na pogovor.

Komisija se je s pojasnili odzvala na navedbe županovega svetovalca Sebastjana Jeretiča, da je Popovič vložil ovadbo zoper Nino Zidar Klemenčič, ženo predsednika KPK Gorana Klemenčiča, »ker mu je počil film«, da ga komisija preganja. Boris Popovič je včeraj za Delo pojasnil, da pred KPK nima česa skrivati, mu pa je nenavadno, da se komisija ves čas (tako kot vsi organi pregona že 11 let) vanj vedno znova zaganja, čeprav nikoli ničesar ne odkrije.

Popovič trdi, da ga želi tokrat KPK le diskreditirati (tako kot Janeza Janšo in Zorana Jankovića). Dodaja, da je ovadbo proti Zidar Klemenčičevi vložil zaradi izsiljevanja leta 2010, ko je menda zahtevala 18.000 evrov. »Mediji in precej ljudi naseda, da je ta gospod [Klemenčič] poštenjak, ima pa ženo odvetnico, ki dela za veliko državnih podjetij,« obtožuje Popovič. Župan zanika, da je njegova ovadba in navedbe, za katere pravi, da jih bo dokazal, posledica postopka pred KPK.

Zidar Klemenčičeva je proti Popoviču (poleg ovadbe) in Jeretiču vložila tožbi, v katerih zahteva preklic neresničnih in žaljivih izjav. »Ne bom se spuščala v razloge, ki so Popoviča privedle do odločitve, da tako brezsramno laže,« se je odzvala Nina Zidar Klemenčič, za zaščito pa bo uporabila vsa pravna sredstva. V KPK pa besede Popoviča razumejo kot nedopusten pritisk na delo komisije ter javno diskreditacijo postopka in morebitnih ugotovitev.