Krivčeva diploma ni plagiat

SDS od časnika Finance in oddaje Svet na Kanalu A zahtevajo javno opravičilo.

Objavljeno
18. september 2013 16.36
Pi. K., Delo.si
Pi. K., Delo.si

Ljubljana - Senat ljubljanske fakultete za elektrotehniko je v začetku septembra ustavil postopek za odvzem strokovnega naslova poslancu SDS Danijelu Krivcu, je zapisano na spletni strani stranke SDS.

V sklepu, objavljenem na spletni strani, piše, da za odvzem ni razlogov. Da je Krivčeva diploma plagiat so februarja poročali nekateri slovenski mediji.

Krivčev mentor prof. dr. Peter Žunko je takrat medijem dejal, »da je bil Krivec v času dela diplomske naloge pogosto na pogovorih pri njemu na fakulteti in da ve, da je delo opravil poglobljeno in vestno ter da je upošteval njegove pripombe, zagovor pa pred avditorijem opravil uspešno.«

Fakulteta je postopek odvzema strokovnega naslova začela na podlagi objav v medijih in pisne zahteve Krivca za preveritev njegove diplome.

Finance so v tistem času poročale, da je v diplomskih nalogah z naslovom Rešitev oskrbe z električno energijo zgornjega dela doline Trente skoraj identična vrsta odstavkov, zaključka in velik del uvoda. Uporabljena literatura je zapisana v enakem vrstnem redu, skoraj identična je tudi zahvala.

V SDS od časnika Finance in oddaje Svet na Kanalu A zahtevajo javno opravičilo zaradi njihovega poročanja o zadevi.