LDS podpira Jankovića

Nosilec liste za mestni svet LDS bo predsednik Anton Anderlič, ki je sporočil, da je stranka dolg »močno zmanjšala«.

Objavljeno
29. september 2014 11.23
Posodobljeno
29. september 2014 12.01
Anton Anderlič
Ni. Č., Delo.si
Ni. Č., Delo.si

Ljubljana - Neparlamentarna stranka Liberalna demokracija Slovenije (LDS) je predstavila listo za mestni svet in listo za četrtne skupnosti v Ljubljani. Nosilec liste bo predsednik LDS Anton Anderlič.

Med ljubljanskimi kandidati za župana so podprli Zorana Jankovića, ki mu javnomnenjske ankete najbolje kažejo.

LDS si želi ponovno priti v mestni svet. »Uspeh bo če bomo ponovili ali izboljšala svoj pretekli rezultat, kjer smo imeli v preteklem mandatu enega predstavnika v mestnem svetu,« so zapisali v sporočilu za javnost.

Anderlič je na novinarski konferenci spregovoril o zadolženosti stranke. Dejal je, se LDS ne bo samo ukinila in da se je pod njegovim vodstvom dolg stranke »močno zmanjšal, ni pa še vse poplačano za kar se bo LDS trudila v prihodnjih mesecih.«

Kot je znano, se nekoč največja stranka spopada s hudimi dolgovi. Lani je imela okoli 700.000 evrov dolga, zaradi neplačanih računov za telefonske storitve, pa so jim zarubili nekaj predmetov. Ker imajo blokirane račune, se soočajo tudi s težavami na letošnjih volitvami. Namreč, zaradi slabih rezultatov se utegne zgoditi, da bo usahnil tudi vir prihodkov iz dotacij iz občinskih proračunov in iz parlamentarnega proračuna.

Stranka nastopa na lokalnih volitvah v občinske svete v več deset občinah, od katerih ima osem županskih kandidatov. V Mariboru je njihov županski kandidat Rok Malterski, v Velenju Ivan Zacirkovnik.

***

Kdo so županski kandidati v posameznih občinah, preverite v naši infografiki: Interaktivno v županske volitve.