Malešičeva išče podporo poslanke

Neuradna predsedniška kandidatka zbira podpise volivcev in poslancev DZ za vstop na predsedniške volitve.

Objavljeno
04. oktober 2012 11.35
FOTO: JANI DOLINSSEK
Ni. Č., Delo.si
Ni. Č., Delo.si

Ljubljana - Predsedniške volitve so pred vrati, neuradni predsedniški kandidati pa še iščejo podporo za vstop na predsedniško tekmo.

Kandidatka Monika Malešič je kot nestrankarska kandidatka doslej zbrala 1800 podpisov volilnih upravičencev. Potrebuje jih 5000.

Da bi nastopila na predsedniških volitvah, intenzivno išče nove možnosti. Odločila se je, da bo podpise zbirala tudi s pomočjo političnih strank oziroma poslanskih glasov. PS, DL, Desus, SLS, oba poslanca manjšin in tri nepovezane poslance je zato prosila za podporo. Kot je zapisala, je bila uspešna pri dveh poslancih DZ (nepovezanima poslancema Ivanu Vogrinu in Borutu Ambrožiču), za potreben tretji poslančev glas pa je javno k podpori pozvala žensko: »To bi bil korak k demokraciji,« je zapisala.

Zbiranje podpisov bo potekalo do 17. oktobra, ko morajo kandidati uradno vložiti kandidature za predsedniške volitve. Za mesto predsednika se želi potegovati devet kandidatov, trije - Borut Pahor, Milan Zver, Danilo Türk - pa so bili doslej z zbiranjem podpisov in iskanjem podpore že uspešni.