Mariborsko LDS bo začasno vodil Protner

Po odstopu predsednice mariborskega odbora LDS Marjane Kreitner je vodstvo začasno prevzel Jože Protner.

Objavljeno
17. november 2011 17.51
Posodobljeno
17. november 2011 18.00
Miha Rubin, Maribor
Miha Rubin, Maribor

Maribor – Po odstopu predsednice mariborskega odbora LDS Marjane Kreitner in sekretarke Nataše Matijevič je vodstvo začasno prevzel Jože Protner, predsednik sveta mestnega odbora stranke. Novo vodstvo bodo izbrali po volitvah na zboru članic in članov.

O razlogih za odstop je Kreitnerjeva med drugim dejala, da jima je volilni štab v torek preprečil udeležbo na predstavitvi kandidatov v 7. volilni enoti, na kateri sta bili nezaželeni.

Matijevičeva pa je v svoji izjavi zapisala, da je njen odstop z mesta sekretarke povezan z neporavnanimi finančnimi obveznostmi do mestnega odbora LDS (plačilo najemnine za poslovne prostore, internetnih storitev, telefona in nadomestila stroškov sekretarki). Kot piše Matijevičeva, je na to problematiko opozorila že večkrat in zahtevala sanacijo dolgov, ki so nastali v času županskih volitev, a do poplačila v glavnem ni prišlo.

Poleg finančnega stanja stranke Matijevičeva med razlogi za odstop omenja še nestrinjanje z načinom izvajanja aktivnosti v kampanji in predvsem odnos vodstva LDS do mestnega odbora. »V zadnjih mesecih komunikacija vodstva LDS izključuje mestni odbor LDS Maribor,« trdi.

Da je v mariborskem odboru LDS spet prišlo do razdora, se je dalo že slutiti, ko se imeni mestnih svetnic Marjane Kreitner in Nataše Matijevič nista pojavili na kandidatni listi stranke.

Obe sta menda že izstopili iz stranke. Do nesporazumov v mariborski LDS je prišlo tudi pred lanskimi lokalnimi volitvami, ko so iz stranke izstopili dotedanji predsednik odbora Andrej Verlič ter svetnika Milan Petek in Tone Vogrinec, ki so takrat ugotavljali, da vodstvo LDS na čelu s Kresalovo s svojim početjem dokazuje, da si v Mariboru ne želi samostojnih in odločnih ljudi.