Minister Čufer v sendviču očitkov z vseh vetrov

Po interpelaciji finančnega ministra, ki jo je napovedala SDS, k odstopu poziva še zunajparlamentarna levica.

Objavljeno
18. september 2013 21.28
NK Solidarnost
N. R., notranja politika
N. R., notranja politika
Ljubljana - Dan po napovedi parlamentarne opozicije, da bo finančnega ministra Uroša Čuferja poskušala odstaviti, njegovo glavo zdaj zahtevata še Odbor za pravično in solidarno družbo in stranka Solidarnost. Kritike na ministrov račun se le delno prekrivajo.

Odbor za pravično in solidarno družbo ter stranka Solidarnost sta odstop finančnega ministra Čuferja zahtevala na vogalu Župančičeve in Cankarjeve ulice, v neposredni bližini ministrstva za finance. Zahtevo za ministrov odstop so pospremili z napisi 1. Čufer 2. Go 3. Home.

Očitkom, da ministrstvo, ki ga vodi Uroš Čufer, brutalno in nezakonito kadruje v nadzorne svete slovenskih bank, ter kritiki slabe sanacije bank in ustavitve sanacije podjetij, so danes dodali še pomisleke pred napovedano privatizacijo, ki bo segala tudi v javni sektor. Opozorili so na ministrovo stališče, da zasebno lastništvo zagotavlja boljše upravljanje.

Na eni točki se očitki zunajparlamentarne levice in desnice prekrivajo: to je ministrov kadrovski vpliv pri izbiri članov bančnih nadzornih svetov.

Očitek o velikem Čuferjevem kadrovskem vplivu je sredi letošnjega julija izrekel tudi ljubljanski župan Zoran Janković.