Ministrstvo: Türk mora porušiti črne gradnjo

Ministrstvo za infrastrukturo in prostor je tako zavrnilo pritožbo družine Vitoslava Türka.

Objavljeno
26. september 2013 18.44
Hiša Vitoslava T:urka Parecag
Ni. Č., Delo.si, STA
Ni. Č., Delo.si, STA
Koper - Ministrstvo za infrastrukturo in prostor je potrdilo odločbo gradbenega inšpektorata, da mora družina Vitoslava Türka, nekdanjega prvega moža Elesa in vidnega člana SDS, porušiti nezakonito zgrajeno vilo na Parecagu nad Sečovljami in vzpostaviti prvotno stanje, poroča Radio Slovenija. S tem je ministrstvo zavrnilo pritožbo Türkovih.

Ali bo inšpektorat sedaj naročil rušenje koncesionarju, bo odvisno tudi od prioritet inšpekcije, še poroča Radio Slovenija. Pričakovati naj bi bilo, da bo inšpektorat Türkovim postavil nov, torej drugi rok za rušitev, in če hiš tudi tokrat ne bodo porušili, bo to po naročilu inšpektorata storil koncesionar.

Koprska gradbena inšpekcija je Vitoslavu Türku namreč naložila, da mora porušiti svojo nezakonito zgrajeno vilo na Parecagu nad Sečovljami. Inšpekcija je družini Türk tudi prepovedala vsakršno razpolaganje s temi nepremičninami.

Na omenjenem zemljišču je pred desetletjem in več stal steklenjak, nato pa je prejšnja lastnica zaprosila za gradnjo sušilnice sadja. Na teh zemljiščih bi smel torej stati le gospodarski objekt, pa še ta skoraj 100 kvadratnih metrov manjši.