Miščević odstopa z mesta vodje pogajalske skupine sindikatov javnega sektorja

Pogajalske skupine ne more voditi, če pod nobenim pogojem ne sme pristati na intervencijski zakon.

Objavljeno
11. november 2011 10.29
Posodobljeno
11. november 2011 11.16
J. S. S., Delo.si
J. S. S., Delo.si

Ljubljana - Vodja pogajalske skupine sindikatov javnega sektorja Dušan Miščević je v pisnem sporočilu za javnost sporočil, da odstopa s tega mesta. »V tem trenutku v pogajalski skupini prevladujejo radikalci, ki onemogočajo sprejemanje razumnih odločitev. Pod takimi pogoji pogajalske skupine ne morem več voditi,« je zapisal.

Miščević se v odstopni izjavi sklicuje na izjavo člana pogajalske skupine Janeza Posedija, da pod nobenim pogojem ne pristajajo na intervencijski zakon. Kot pravi, se s takim stališčem ne more strinjati in pod takimi pogoji pogajalske skupine ne more več voditi. Tako početje po njegovem prepričanju vodi tudi v ogrožanje delovnih mest v javnem sektorju, piše STA.

Po prepričanju Miščevića take izjave, kot je bila Posedijeva, zgovorno pričajo, da poleg formalnega vodenja obstaja še neformalno vodenje, ki se vrši iz ozadja.

»Javno sem povedal, da tako jaz osebno kot tudi Sindikat carinikov Slovenije, iz katerega prihajam, menimo, da bi bilo treba intervencijski zakon, v skladu z dogovorom in nekimi skupnimi rešitvami, sprejeti. Predlog poslanca Pavla Gantarja je po mojem prepričanju za javne uslužbence sprejemljiv. Vse, kar bo bo zgodilo po 1. januarju, če ne bo sprejet intervencijski zakon, bo za javne uslužbence škodljivo,« še pravi Miščević.