Mišič še ne ve, ali bo vrnil poslanski mandat

Mišič bi z vrnitvijo mandata lahko izgubil vse. Omenja tudi možnost, da bi Luko Koper vodil brezplačno.

Objavljeno
03. september 2013 12.55
iza/DZ
Pi. K., Ni. Č., Delo.si
Pi. K., Ni. Č., Delo.si

Gašpar Gašpar Mišič pravi, da je odločen, da svojo kariero nadaljuje v Luki Koper, in da ne razmišlja, da bi se vrnil v poslanske klopi. Se bo pa danes ali v sredo sestal z vodjo poslanske skupine Pozitivne Slovenije Janijem Möderndorferjem in po pogovoru z njim sprejel svojo odločitev, je pojasnil za STA.

Po informacijah Večera je namreč Pozitivna Slovenija z Gašpar Gašpar Mišičem dosegla dogovor, da vrne poslanski mandat, še preden bo nastopil funkcijo predsednika uprave Luke Koper. To bi moral storiti že včeraj, a ga ni bilo v Ljubljano. Po informacijah omenjenega časnika, je poklical vodjo poslanske skupine PS Janija Moderndorferja in mu povedal, da potrebuje čas za razmislek.

Mišič namreč zaradi prenehanja opravljanja funkcije državnega sekretarja ponovno opravlja funkcijo poslanca. V državnem zboru pa ostaja nerešeno pravno vprašanje, ali Mišiču z imenovanjem na čelo Luke Koper preneha funkcija poslanca. Mišič bi torej z vrnitvijo mandata olajšal zagato v parlamentu. A Mišič se še ni odločil, saj bi z vrnitvijo mandata lahko izgubil vse, če vlada Alenke Bratušek z imenovanjem novih nadzornikov Luke Koper doseže njegovo razrešitev. Mišič je po poročanju časopisa, omenil možnost, da ohrani poslanski mandat in vodenje Luke opravlja brezplačno.

Sicer pa, dodaja, »ne gori voda«, nikogar ne ogroža, čeprav je zagotovo »marsikomu trn v peti.« Njegova funkcija poslanca tako ugasne s sklenitvijo pogodbe za predsednika uprave Luke. Tudi če bi ga spodnesli s tega položaja, pa se glede prihodnosti ne boji. Kot pravi, je v politiko vstopil preskrbljen in tudi, če bi» le sedel in opazoval ta svet in slovensko politiko«, bo imel dovolj.