Mišič: Slovenski politiki se je zmešalo

Novi šef Luke Koper meni, da politika posega v neodvisnost in suverenost nadzornega sveta.

Objavljeno
28. avgust 2013 21.23
lvi*Misic
Pi. K., Delo.si, STA
Pi. K., Delo.si, STA
Ljubljana - Če kdo posega v suverenost in neodvisnost nadzornega sveta Luke Koper, to sedaj počne politika, za STA ocenjuje novoimenovani predsednik uprave Luke Koper Gašpar Gašpar Mišič. »To je le dokaz, da je slovenski sistem, politični in gospodarski, kontaminiran in da potrebuje očiščenje,« je dejal. Po njegovem mnenju je politika izgubila kompas.

»Na splošno lahko ugotovim, da se je slovenski politiki zmešalo, da je izgubila kompas in da so te odločitve preuranjene,« pravi Gašpar Mišič po današnji zahtevi Slovenske odškodninske družbe (Sod) za sklic skupščine Luke Koper in zamenjavo predstavnikov kapitala v nadzornem svetu.

Nekdanji poslanec PS in donedavni državni sekretar v kabinetu premierke Alenke Bratušek ob tem izraža skrb, da slovenska politika »hote ali nehote podpira ravno plenilce državnega premoženja.« Ob tem se sprašuje, kdo se ga tako boji, saj da je napovedal razkritje vseh poslovno nepotrebnih pogodb in izplačil v Luki Koper.

Kot je poudaril Gašpar Mišič, je bil na čelo Luke Koper izvoljen zakonito, pa »če je to komu všeč ali ne.« Ponovil je, da bo slovenski javnosti tudi dokazal, da so o njem v zmoti.